Save the date: 28 september Benefiet Symposium: (Acute) zorg in low resource ziekenhuizen

Save the date: 28 september Benefiet Symposium: (Acute) zorg in low resource ziekenhuizen
28/09/2023 00:00 - 00:00
Doelgroep:
Alrijne Zorggroep - Medisch specialisten, Huisartsenzorg, LUMC - Medisch specialisten, Specialisten Ouderengeneeskunde
Organisatie:
Alrijne Zorggroep

Save the date: 28 september Benefiet Symposium: (Acute) zorg in low resource ziekenhuizen

Op 28 september vindt in het monumentale Pesthuis in Leiden een boeiend, leerzaam en feestelijk symposium plaats ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Morogoro Support Foundation (MSF). Een stichting die werd opgericht vanuit Alrijne Ziekenhuis ter ondersteuning van het St. Kizito Hospital in Mikumi en het St. Agnes Dispensary te Lugono, beide in “rural” Tanzania. 

 

Nieuwe SEH in Tanzania

Op dit moment wordt een nieuwe spoedeisende hulpafdeling gebouwd voor het St. Kizito Hospital. Dat is heel hard nodig gezien het feit dat het ziekenhuis dikwijls te maken krijgt met grote aantallen zware verkeersslachtoffers. Dit door de ligging aan de doorgaande weg naar Zambia en de gevaarlijke verkeerssituatie ter plaatse. 

Programma symposium

Het (voorlopig) programma kent een ochtenddeel met voordrachten over acute geneeskunde in “low resource hospitals” in ontwikkelingslanden. Ook zijn er workshops. Tijdens het middagdeel wordt aandacht gegeven aan beide project ziekenhuizen, waarbij ook beide bestuursvoorzitters, Sr. Antusa en Sr. Restituta spreken over de situatie ter plaatse en over het belang van ondersteuning en samenwerking. De dag wordt afgesloten met een Afrikaanse borrel en met een workshop Afrikaanse dans onder leiding van Sr. Antusa en Sr. Restituta.

Opbrengst 

Deelname aan het programma is gratis maar een gift voor de inrichting van de SEH wordt zeer op prijs gesteld. De opbrengst van het symposium zal geheel ten goede komen aan de inrichting van de nieuwe spoedeisende hulpafdeling van het St. Kizito Hospital. 

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVVH), de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Geneeskunde (NVSHA) de Beroepsvereniging van en voor Physician Assistants (NAPA) en de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg (NVTG): 6 CME points. 

Meer informatie

Meer informatie over de stichting en het symposium vindt u op 10trees.org

Wij hopen op uw enthousiaste deelname! 

Het organiserend comité, 

Dr. Michel Visser, chirurg 
Drs. Yvonne Wilders, bestuursvoozitter Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp 
Alex van der Lecq, M-PA, physician assistant Acute Geneeskunde 
Dr. Jorn Meekel, AIOS Heelkunde
Drs. Saskia Wesseling, clinical engineer