Online scholing: Nieuwe NHG-standaard DM2 2021

Online scholing: Nieuwe NHG-standaard DM2 2021
13/09/2022 19:00 - 21:00
Doelgroep:
Huisartsenzorg
Organisatie:
Stichting ©aliber
Aanvang:
19:30 uur
Inlichtingen:
©aliber Academie, info@sso-caliber.nl
Accreditatie:
2 punten (ABC1, NVvPO en V&VN & VS)
Bezoek website voor meer informatie

LET OP: Deze nascholing gaat online plaatsvinden 

Inschrijving is mogelijk middels onderstaande aanmeldingsformulier voor huisarts, praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners 

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, er is plaats voor maximaal 60 deelnemers.

Informatie:

De nieuwe NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 zal voor een deel van de patiënten in de eerste lijn drastisch veranderen door een bredere inzet van SGLT2-remmers en GLP1-analogen.

Langerhans heeft samen met de auteurs van deze nieuwe Standaard een scholing ontwikkeld; in één avond maken we u wegwijs in deze nieuwe Standaard en aan de hand van casuïstiek leert u hoe u dit samen met de patiënt in de dagelijkse praktijk toepast.

De scholing wordt gegeven door twee ervaren kaderhuisartsen diabetes en is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap en de DiHAG. 
 

In deze scholing gaan we aandacht besteden hoe het nieuwe stappenplan van de NHG-Standaard DM2 toe te passen in de dagelijkse praktijk: hoe doe je dit  - samen met de patiënt - in de praktijk?

We zullen dit aan de hand van onderstaande vragen, en uiteraard veel casuïstiek, doen:
 

  1. Welke patiënten met DM2 hebben een hoog risico en een indicatie voor deze nieuwe behandelingen? Hoe weet je en bepaal je dat in de praktijk?
  2. Uitleg hoe en waarom de SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten werken? Wat kan ik ervan verwachten qua HbA1c daling, maar ook op harde eindpunten? Zijn deze middelen echt veilig?
  3. Wat zijn de risico’s en aandachtspunten bij het inzetten van deze middelen? Wanneer moet je terughoudend zijn met het starten ervan, of de behandeling ermee zelfs staken? U krijgt een aantal praktische handvatten hiervoor.
  4. Wat te doen als iemand al goed ingesteld is op andere bloedglucoseverlagende middelen?
  5. Wat te doen als iemand al wordt behandeld en op zijn persoonlijk HbA1c streefwaarde zit?
  6. Wordt iedere behandeling vergoed? Welke combinaties van medicatie zijn mogelijk, en wat wordt er vergoed?

Docenten
Suzanne Bakker en Bertien Hart, kaderarts diabetes

Doelgroep
Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige

Accreditatiepunten
2 punten (ABC1, NVvPO en V&VN & VS)

Kosten: 
De scholing is voor alle bij WSV Support aangesloten zorgprofessionals al dan niet binnen het samenwerkingsverband. Aan deze scholing zijn geen kosten verbonden. 

Attentie
Meld u zich binnen één week voor aanvang van de nascholing af, dan zijn wij helaas genoodzaakt om €25,- administratiekosten in rekening te brengen. Dit bedrag zal aan de huisartsenpraktijk worden gefactureerd.

Algemene voorwaarden scholing ©aliber Academie