Medicamenteuze therapie 2024

Medicamenteuze therapie 2024
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
, Gebouw: Gebouw 1 (Ziekenhuisgebouw), Zaal: Collegezaal 5, Route: 762, , Parkeren en bereikbaarheid LUMC
Als (ziekenhuis)apotheker, medisch specialist of huisarts wilt u uw patiënten altijd de juiste medicatie voorschrijven en afleveren. Tegelijkertijd is farmacotherapie een dynamisch veld met veel veranderingen en steeds nieuwe geneesmiddelen. De cursus Medicamenteuze therapie brengt u weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied. Schrijf u daarom in voor deze cursus op donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024! Wij kijken ernaar uit u deze editie weer live te ontvangen.

Om uw patiënten de juiste geneesmiddelen aan te bieden, is het belangrijk om goed ingelicht te zijn over de laatste veranderingen en ontwikkelingen. Nieuwe middelen worden geregistreerd en vergoed, bestaande middelen raken obsoleet, of krijgen een andere plaats in de therapie.
 
Na afloop van deze cursus, bent u helemaal bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen in de farmacotherapie. De cursus sluit goed aan bij onderwerpen in de dagelijkse praktijk. Enkele onderwerpen die de revue passeren zijn bijvoorbeeld CRISPR, het DNA-paspoort en duurzaamheid.

Leerdoelen
De cursus richt zich op nieuwe ontwikkelingen in de farmacotherapie, evaluatie van bestaande therapieën met geneesmiddelen waar indicaties in de therapie van veranderen, bijwerkingen van geneesmiddelen en hoe hier in de praktijk mee om te gaan.

Doelgroep
(Ziekenhuis)apothekers, internisten, deelspecialisten binnen de interne geneeskunde, geriaters, klinisch farmacologen, AIOS binnen deze specialismen, huisartsen en physician assistants.

Cursuscommissie
Deze cursus is samengesteld door:
  • Prof. dr. A.J. (Hans) Gelderblom, medisch oncoloog, LUMC
  • Prof. dr. T. (Teun) van Gelder, internist-klinisch farmacoloog, LUMC
  • Dr. K.B. (Kim) Gombert-Handoko, ziekenhuisapotheker, LUMC

Locatie:

  • , Gebouw: Gebouw 1 (Ziekenhuisgebouw), Zaal: Collegezaal 5, Route: 762, , Parkeren en bereikbaarheid LUMC