Medisch leiderschap 2023

Medisch leiderschap 2023
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
Reinier de Graaf, bij de Vermeerlounge, vergadercentrum f/g (rode loper)., Reinier de Graafweg 5, 2625 AD DELFT Parkeren: In de bezoekersparkeergarage van het ziekenhuis,, Reinier de Graafweg 5 Zaal:, 10 oktober: het Melkmeisje 2, 30 november: het Melkmeisje 2, 19 december: het Melkmeisje 2
De medisch specialist moet de verbindende factor zijn tussen verschillende partijen in de zorg. Nu is het vaak nog zo dat zorgprofessionals werken vanuit hun eigen blikveld, waardoor er een totaaloverzicht op de patiënt ontbreekt. In deze cursus leert u dit probleem op te lossen met behulp van medisch leiderschap.

Vereisten competenties voor medisch leiderschap
Met een gedegen totaaloverzicht kan er betere zorg aan de patiënt geboden worden. Om hier als arts in opleiding tot assistent (AIOS) in bij te dragen, zijn er verschillende leiderschapskwaliteiten nodig. In deze cursus ontwikkelen alle deelnemers zich in de vereiste competenties: de CanMEDS.

Naast het medisch handelen zijn er diverse overstijgende competenties, waarbij sinds 2015 expliciete aandacht voor medisch leiderschap wordt gevraagd. Daarom besteden we in het cursusprogramma onder andere aandacht aan persoonlijk-, klinisch- en bestuurlijk leiderschap.

Ervaringen en leeropbrengsten
Na een theoretisch deel gaat u individueel of in deelgroepjes aan de slag met concrete opdrachten. In een tweede optionele bijeenkomst kunt u met andere deelnemers sparren over uw voortgang. Enige tijd na de eerste cursusdag komen alle deelnemers weer bij elkaar om te rapporteren over hun ervaringen en leeropbrengsten op het gebied van medisch leiderschap.

Bent u benieuw naar het programma? Iedere AIOS die zich verder wil verdiepen in het thema medisch leiderschap is van harte welkom. Voor deze cursus zijn slechts 30 plekken beschikbaar. Meld u daarom snel aan via de inschrijfknop op deze pagina.

Medisch management en leiderschap
Carina Hilders (gynaecoloog) is eind 2014 benoemd als bijzonder hoogleraar ‘medisch management en leiderschap' en is tevens directievoorzitter van de Reinier de Graaf Groep. Zij deelt haar kennis en expertise op dit gebied graag met de AIOS in OOR Leiden.

Doelgroep
AIOS die zich verder willen verdiepen in het thema medisch leiderschap.
Maximaal 30 deelnemers.


Locatie:

  • Reinier de Graaf, bij de Vermeerlounge, vergadercentrum f/g (rode loper)., Reinier de Graafweg 5, 2625 AD DELFT Parkeren: In de bezoekersparkeergarage van het ziekenhuis,, Reinier de Graafweg 5 Zaal:, 10 oktober: het Melkmeisje 2, 30 november: het Melkmeisje 2, 19 december: het Melkmeisje 2