Oogheelkunde voor operatieassistenten

Oogheelkunde voor operatieassistenten
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
, Gebouw: gebouw 1 (ziekenhuisgebouw), Zaal: collegezaal 2, Route: 766, , Parkeren en bereikbaarheid LUMC
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Deze nieuwe cursus biedt de huidige en toekomstige operatieassistent de mogelijkheid om op dynamische en interactieve manier kennis te maken met de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van de oogheelkunde. Aan het woord komen artsen, assistenten en operatieassistenten. Met dit programma bieden wij u een cursus die zo goed mogelijk aansluit bij wat voor u belangrijk is in de dagelijkse praktijk. Naast kennis over de operatie zal er ook breder gesproken worden over verschillende vooronderzoeken en nazorg van de patiënt. Als deelnemer maak je ook kennis met het ondergaan van een oogheelkundig vooronderzoek. 

Onderwerpen
Deze eerste editie komende de volgende onderwerpen aan bod:
  • Vitrectomie (Dit is een oogheelkundige operatie, die wordt uitgevoerd ter behandeling van glasvocht- en/of netvliesaandoeningen)
  • Ziektebeelden, symptomen, anatomie en operatietechnieken passeren de revue
  • Ruthenium schildjes
  • Glaucoom chirurgie
  • Protonentherapie
  • Orbitachirurgie 
  • (Kinder) cataract chirurgie  
  • Corneatransplantaties

Workshops
U gaat vaardigheden zoals opereren bij een scheelziensoperatie en (een deel) cataract oefenen in de workshops. Door het kleine deelnemersaantal is er ruim tijd voor feedback. Daarnaast onderga je als deelnemer ook de vooronderzoeken die patiënten zelf ondergaan. Hierbij zal ook een rondleiding op de polikliniek deel uit maken van het programma.

Samen eten
De eerste cursusdag wordt afgesloten met een etentje. Hier is ook een groot deel van de sprekers bij aanwezig. Deelname aan het diner is onderdeel van het programma en daarom bij de deelnemersprijs inbegrepen. Houdt u er rekening mee dat het een avondvullend programma is. Bij andere OK cursussen is dit diner altijd een groot succes! 

Meld u nu aan
Aan de cursus kunnen maximaal 32 personen deelnemen. Wees dus niet te laat en schrijf u nu in! We hopen u in mei te zien in het LUMC.

Doelgroepen
Deze cursus is interessant voor operatieassistenten die de oogheelkunde als specialisatie hebben en zich er meer in willen verdiepen of hun kennis willen opfrissen. Ook PA’s, doktersassistenten en verpleegkundig specialisten met interesse in oogheelkunde zijn welkom.

Voorkennis en voorbereiding 
Wij gaan er vanuit dat u een opleiding heeft gevolgd (of volgt) in de zorg met interesse in de oogheelkunde. Voor de cursus is geen voorbereiding vereist.

Hotel
Bij de cursus is geen hotelovernachting inbegrepen.


Locatie:

  • , Gebouw: gebouw 1 (ziekenhuisgebouw), Zaal: collegezaal 2, Route: 766, , Parkeren en bereikbaarheid LUMC