Thema-avond 2023 - online

Thema-avond 2023 - online
06/03/2023 19:00 - 21:00
Doelgroep:
Huisartsenzorg
Organisatie:
Stichting Langerhans
Locatie:
 
Inlichtingen:
Accreditatie:

INSCHRIJVEN: zie website Langerhans ONLINE Thema-avond 2023 - Diabetes2

Dringende diabeteszaken in de dagpraktijk

In de dagelijkse huisartsenpraktijk komen dringende diabesteszaken regelmatig voor. Variërend van plots een lage nierfunctie of juist een hoge glucosewaarde tot een diabetespatiënt die ineens in de war of slapjes en misselijk is. Meestal voorkomt tijdig en juist handelen verdere ellende

In deze 2 uur durende online scholing leert u meer over de achtergronden van deze spoedeisende situaties en gaan we, zoals u van Langerhans gewend bent, aan de slag met waargebeurde casuïstiek uit de huisartsenpraktijk.

Hoe te handelen wanneer iemand kortwerkende insuline heeft gespoten terwijl dat langwerkend had moeten zijn? Wat te doen als het lab plots een eGFR van 28 en een kalium van 5.4 doorbelt? En wat moet de patiënt met diabetes en een verzwikte voet die nu ook rood en dik wordt?

Een greep uit de casussen, waarbij u leert hoe als huisarts of praktijkondersteuner juist moet handelen. En ook welke rol uw doktersassistente daarin speelt.

Deze cursus is bedoeld voor de huisarts, de praktijkondersteuner en de diabetesverpleegkundige. Later dit jaar zal Langerhans ook een speciale editie van deze scholing aanbieden voor de doktersassistente.