Summer School vaardigheden voor huisartsen 2023

Summer School vaardigheden voor huisartsen 2023
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
LUMC Gebouw 2 Snijzaal en T0-22  https://www.boerhaavenascholing.nl/praktische-informatie/route-naar-het-lumc-en-parkeren/  
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Boerhaave Nascholing organiseert jaarlijks een aantal vaardighedencursussen voor huisartsen. Deze cursussen hebben wij gebundeld en bieden wij u aan tijdens deze tweedaagse summer school. Ook physician assistants en verpleegkundig specialisten zijn van harte welkom! 

Het programma op dag 1 ziet er als volgt uit:

Ochtend

Anatomie en onderzoek bewegingsapparaat en injectietechnieken schouder, knie, hand en pols. In de snijzaal van het LUMC.

Middag
Kleine chirurgische handelingen
Deze vaardigheidstraining biedt u een prettige mogelijkheid om in de snijzaal van het LUMC uw kennis en vaardigheden onder de deskundige begeleiding van een chirurg en een dermatoloog weer up-to-date te krijgen.
Na korte theoretische toelichtingen gaat u aan de slag met:

  • het hanteren van chirurgische instrumenten;
  • het hechten en knopen van huidwonden, bijzondere hechtingen;
  • het verwijderen van een huidafwijking ( huidexcisie);
  • het nemen van biopten.

Het programma op dag 2 is als volgt:

Ochtend
Oogheelkunde:

  • Oogboren en chalazion

Middag

Training gynaecologische competenties
In samenwerking met de vakgroep Gynaecologie van het LUMC organiseert Boerhaave deze vaardigheidstraining. Het is onze bedoeling dat u na korte inleidingen vooral zelf aan de slag gaat met het plaatsen van een pessarium, inbrengen van verschillende IUD’s (koperspiraal en hormaaonspiraal) en het plaatsen van Implanon om behendiger te worden. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan praktijkorganisatie en de indicatiestelling.


Locatie:

  • LUMC Gebouw 2 Snijzaal en T0-22  https://www.boerhaavenascholing.nl/praktische-informatie/route-naar-het-lumc-en-parkeren/