Vorderingen en Praktijk 2022

Vorderingen en Praktijk 2022
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
Parkeren en bereikbaarheid ECC Leiden
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
BEN JIJ NOG UP-TO-DATE?

Wilt u direct aan de slag met de nieuwste vorderingen in de geneeskunde? Schrijf u dan in voor de eendaagse nascholing Vorderingen en Praktijk op vrijdag 16 december. Al ruim 50 jaar is dit onze populairste nascholing onder huisartsen. Aan de hand van het programma leert u alles over de laatste ontwikkelingen in de toepassingen van infectieziekten, kindergeneeskunde,vele andere ziekten en duurzaamheid in de zorg. 

De nascholing wordt gehouden in het geheel vernieuwde ECC Leiden (voormalig Holiday Inn Leiden). Het programma is in de eerste plaats gericht op huisartsen (in opleiding). Specialisten Ouderengeneeskunde, physician assistants en verpleegkundig specialisten zijn ook van harte welkom. Bent u als (huis)arts nog niet bekend met onze populaire nascholingscursus? Breng daar dan snel verandering in en meld u aan via de inschrijfknop op deze pagina.

Actuele thema’s in de huisartsenpraktijk
Tijdens de nascholing wordt u door experts uit het werkveld bijgepraat over belangrijke en actuele thema’s die spelen in de huisartsenpraktijk. Wat u tijdens de scholing leert, kunt u direct toepassen in uw eigen werkomgeving. Er zijn keynotes over onder andere Infectieziekten (Prof. Dr. Leo Visser), covid-19 bij kinderen (Dr. Emmeline Buddingh) en diverse sprekers om u bij te praten over ‘Van mond tot kont’ gerelateerde onderwerpen zoals osteonecrose van de kaak en het Lynch syndroom.

Naast het centrale programma is het mogelijk om deel te nemen aan een van de interactieve workshops. Kies bijvoorbeeld voor de workshop waarin u leert oorzaken van duizeligheid te benoemen en gerichte diagnostiek uit te voeren. Of heeft u interesse om meer te leren over duurzaamheid of perianale fistels en abcessen? U kiest!

We sluiten het nascholingsprogramma af met de populaire Kleine Kwalen Quiz (Dr. Just Eekhof en Dr. Sjoerd Bruggink). Daarnaast is er ook ruim voldoende tijd om te netwerken met collega’s. Zo kunt u vlak voor het begin van de kerstvakantie in een ongedwongen sfeer uw professionele netwerk uitbreiden tijdens de borrel.

Arts van de toekomst
Na het volgen van deze nascholing bent u weer volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen in het werkveld. Zo kent u straks de oorzaken en behandeling van recidiverende urineweginfecties, bent u op de hoogte van belangrijke infectieziekten bij immigranten (onder andere uit Oekraïne) en kunt u veelvoorkomende kinderorthopedische afwijkingen benoemen. Wilt u meer weten over deze en de andere leerdoelen van de nascholing? Bekijk dan het volledige nascholingsprogramma.

Onafhankelijke scholing
Deze nascholing wordt niet gesponsord. U kunt er dus vanuit gaan dat het programma helemaal draait om ons vak en de wetenschap.

Leerdoelen

 • Oorzaken en behandeling van recidiverende urineweginfecties kunnen noemen.
 • Enkele belangrijke infectieziekten bij immigranten (oa Oekraïne) kunnen herkennen.
 • Oorzaken van duizeligheid benoemen en gerichte diagnostiek uitvoeren.
 • Onderscheid maken tussen peri-anale problemen die door de huisarts kunnen worden opgelost en welke door de specialist.
 • De symptomen van een aangeboren hartafwijking kennen en onderscheid maken tussen een fysiologisch en pathologisch hartgeruis.
 • Enkele veelvoorkomende kinderorthopedische afwijkingen kunnen benoemen.
 • Risicofactoren voor een ernstig beloop van Covid-19 bij kinderen noemen.
 • Veel voorgeschreven geneesmiddelen kunnen benoemen die een verhoogd risico op osteonecrose van de kaak geven.
 • De patiënt kunnen uitleggen wat het Lynch syndroom is en hoe het kanker veroorzaakt.

Cursuscommissie
Het programma is samengesteld door:

 • dr. T.N. Bonten, huisarts, LUMC
 • drs. S. van den Bulk, arts-onderzoeker, LUMC
 • drs. E.L. van den Burg, arts-onderzoeker, LUMC
 • dr. M. Compier, huisarts
 • dr. I.M. Jazet, internist, LUMC
 • prof. dr. M.E.Numans, huisarts, LUMC

Wij hopen u hartelijk te mogen verwelkomen op 16 december in Leiden.


Locatie:

 • Parkeren en bereikbaarheid ECC Leiden