Gynaecologie en verloskunde in de tropen

Gynaecologie en verloskunde in de tropen
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
Gebouw 3, 4e etage, V4-36 / V4-40,      
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Deze cursus is voor dokters, verloskundigen en andere zorgverleners met interesse voor klinisch werk in een lage- of midden-inkomensland. Er wordt ingegaan op het belang van context in de lokale klinische praktijk, en er worden praktische vaardigheden getraind die van pas kunnen komen bij het werk in de tropen. Aan de orde komen onder andere het trainen van acute verloskundige situaties, hoe te handelen bij niet intacte (jonge) zwangerschappen, epidemiologie van het cervixcarcinoom waarbij aandacht is voor preventie en behandeling van voorstadia hiervan en nog veel meer.

In de cursus staan we uitgebreid stil bij de context specifieke situaties van verloskunde en gynaecologie in de tropen. De presentatie, diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende situaties die u ook kent uit de Nederlandse praktijk kunnen vragen om een andere benadering in een andere setting. Denk bijvoorbeeld aan sectio caesarea, miskraam en screening van het cervixcarcinoom. Deze verschillen in behandelingen kunnen daarbij ook verklaard worden door verschillen in epidemiologie, maar ook in beschikbaarheid van (human) resources. Hier zal uitgebreid bij stilgestaan worden waarbij ook de ethische kant ruimschoots aan bod zal komen.

Bent u als arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde (io), verloskundige (io), gynaecoloog (io) van plan klinisch te gaan werken in een “low-resource setting”? Dan is deze cursus onmisbaar als voorbereiding

Cursuscommissie 

Deze cursus is samengesteld door:

  • Dr. Jogchum Beltman
  • Prof. dr. Thomas van de Akker

Locatie:

  • Gebouw 3, 4e etage, V4-36 / V4-40,