E-learning Antibiotica voorschrijven in de tweede lijn 2022-I

E-learning Antibiotica voorschrijven in de tweede lijn 2022-I
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
 
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Wanneer is de e-learning beschikbaar?
U kunt de e-learning op ieder gewenst moment maken. Nadat u zich heeft ingeschreven en de bevestiging hiervan heeft ontvangen, kunt u direct de e-learning volgen. 

Bacteriële infecties behoren tot de meest voorkomende doodsoorzaken ter wereld. Als zorgprofessional in Nederland krijgt u waarschijnlijk ook te maken met het behandelen van dit soort infecties. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer u welke antibiotica moet voorschrijven. In deze e-learning leert u hoe de systematiek van behandeling met antibiotica werkt. De verkregen kennis kunt u direct toepassen in de praktijk.

Bacteriële infecties zijn een veelvoorkomend probleem. Het aantal neemt naar verwachting alleen maar verder toe. Het behandelen van bacteriële infecties kan complex zijn. Er zijn vele vele soorten bacteriële infecties, met allemaal hun eigen verwekkers en behandelingen.

Systematisch voorschrijven van antibiotica
Dankzij een systematische benadering kan elk antibiotisch vraagstuk worden opgelost. Met de systematiek die u tijdens deze e-learning leert, kunt u straks voor iedere bacteriële infectie op een beredeneerde manier het juiste antibioticum en de bijbehorende dosering kiezen. Tegelijk maakt u kennis met de belangrijkste groepen antibiotica en hun werkingsmechanismen.

Verder behandelt u in deze interactieve en afwisselende e-learning alle aspecten van antibiotische behandeling. Waaronder de meest voorkomende verwekkers, antimicrobiële resistentie en de belangrijkste groepen antibiotica voor de dagelijkse praktijk. Daarnaast bespreekt u aan de hand van casuïstiek een praktisch stappenplan voor de keuze van een antibioticum, dat direct toepasbaar is in de praktijk. 

De e-learning duurt ongeveer twee uur en kan tussentijds worden gepauzeerd.

Voor wie:
Deelname is geschikt en geaccrediteerd voor iedereen die in het ziekenhuis beslissingen maakt over antibiotica beleid: medisch specialisten van beschouwende en snijdende specialismen, ziekenhuisapothekers, ziekenhuisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. 

Accreditatie
Voor het behalen van accreditatiepunten is het noodzakelijk om de eindtoets te halen. Hiervoor zijn drie herkansingsmoglijkheden.

Samenwerking
Deze e-learning is ontwikkeld in een samenwerking tussen ABR Zorgnetwerk Holland West, Leiden University Medical Center of Infectious Diseases en Boerhaave Nascholing.