Basiscursus hartfalen - online (webinar 2 punten)

Basiscursus hartfalen - online (webinar 2 punten)
Doelgroep:
Huisartsenzorg
Organisatie:
Stichting ©aliber
Aanvang:
In je eigen tijd te volgen
Inlichtingen:
©aliber Academie, scholing@rijnduin.nl
Accreditatie:
Bewijs van deelname

Basiscursus hartfalen - Online

Aanmelden
Dit doe je via de knoppen 'bestel' of 'inschrijven'. Kies eerst een inschrijfoptie. Om je in te kunnen schrijven voor deze scholing dien je ingelogd te zijn met je ZorgApp ZHN account.

Datum
De scholing kun je in je eigen tijd volgen op ieder gewenst moment.

Duur
Ongeveer 2 uur.

Doelgroep    
De scholing worden gegeven voor huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die zijn verbonden aan Knooppunt Ketenzorg.

Inhoud van de scholing
Aan bod komt over hartfalen:

  • Ziektebeeld
  • Diagnostiek
  • Ziekenhuis
  • Eerste lijn

Aan het eind van de bijeenkomst kennen de deelnemers de pathogenese van hartfalen. Ze bezitten achtergrondkennis van de prevalantie en prognose van hartfalen. Ook weten zij de verschillende oorzaken van het ontstaan van hartfalen. De kennis omtrent de verschillende diagnostische- en behandelmogelijkheden hebben de deelnemers tot zich genomen. Tot slot weten zij welke rol zij binnen het zorgprogramma hartfalen hebben en welke verantwoordelijkheden hiermee gepaard gaan.

Trainers

  • Huug van Duijn, kaderhuisarts Hart en vaatziekten
  • Carolien Lucas, cardioloog 

Kosten
De scholing is gratis.

Accreditatie
Via bewijs van deelname. Het betreft een scholing die je gratis kunt volgen. Na het behalen van uw certificaat kun je zelf je certifcaat indienen bij je beroepsgroep.

Eisen om in aanmerking te komen voor de vergoeding van hartfalen
De projectgroep hartfalen - Alrijne Ziekenhuis, LUMC, Knooppunt Ketenzorg en Zorg en Zekerheid - is verantwoordelijk voor de implementatie van de regionale transmurale afspraken hartfalen in Zuid-Holland Noord. 

Neemt je praktijk of gezondheidscentrum met minimaal één huisarts en één POH (eenmalig) deel aan de scholing, dan is het mogelijk om daarna het verrichtingentarief hartfalen bij Zorg en Zekerheid te declareren. Door dit te doen ga je ermee akkoord dat de projectgroep ten behoeve van de kwaliteit anoniem en op groepsniveau je data over hartfalen mag monitoren.

©aliber dient de aanvraag van het tarief voor jullie in in bij Zorg en Zekerheid. De verzekeraar verwerkt deze aanvragen eens per kwartaal. Wil je volgend kwartaal het tarief ontvangen, dan dient je praktijk de scholing in goede orde afgerond te hebben voor:

  • 28 februari
  • 31 mei
  • 31 augustus
  • 30 november