Skills4comfort training 2022

Skills4comfort training 2022
Doelgroep:
 
Organisatie:
LUMC - Boerhaave Nascholing
Locatie:
LUMC, Leiden, Hoofdgebouw, Zaal: J-6-181B
Inlichtingen:
 
Accreditatie:
 
Wil jij ook leren hoe je een patiënt zich zo comfortabel mogelijk kan laten voelen?

Skills4Comfort is een praktische ééndaagse scholing voor personeel in de directe patiëntenzorg, zoals verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkenden en doktersassistenten. Doel van de training is om te leren pijn en angst te verminderen door het handig inzetten van non-verbale communicatie, specifieke woorden en suggestief taalgebruik. Verder komt het gebruik van snelle afleidingstechnieken aan bod, zodat procedures en interventies makkelijker, vaak sneller en comfortabeler verlopen.

Het is een wetenschappelijk onderbouwde scholing met veel praktische tools. De opgedane kennis is direct toepasbaar in de praktijk. Je krijgt een stuk theorie en vooral veel praktijkvoorbeelden via video’s. Daarnaast maakt het oefenen van vaardigheden in kleine groepjes dat je direct ervaart wat het effect is van bepaalde technieken.

Ervaringen collega's:

• Zeer inspirerend met veel praktische voorbeelden en oefeningen om gelijk in de praktijk te brengen!
• De training heeft mij ongelooflijk verrast en tools gegeven om comfort skills dagelijks in mijn werk te integreren. Tijdens de training hebben we geoefend en ervaren wat de kracht van (non-) verbale communicatie is.   
• Positief gevoel overgehouden aan inspirerende dag met collega’s van diverse disciplines; doordrongen van het belang om deze methode echt te gaan inzetten en te verspreiden.
• Super enthousiast over de cursus en beveel het alle collega’s aan. Mooi om te zien dat er meerdere disciplines aanwezig waren wat de uitrol van deze gedachte bevordert. 
• Met weinig inspanning samen het verschil maken. 
• Positief taalgebruik zet patiënten in hun kracht.
• Na deze training merk ik dat interventies in één keer goed en soepel verlopen en niet opnieuw ingepland hoeven worden.

De ééndaagse training is geaccrediteerd met 6 punten voor artsen, verpleegkundigen, psychologen en fysiotherapeuten.

N.B. Deze training is alleen toegankelijk voor LUMC' ers.


Locatie:

  • LUMC, Leiden, Hoofdgebouw, Zaal: J-6-181B